cuvinte aşezate estetic

am încercat multă vreme să deschid ochii
să privesc tot ce a fost minunat în viaţa mea
dar cît de departe sunt în stare să văd
şi cum să dau la o parte tot ceea ce mă împiedică?!
oare în relaţia mea cu minunăţia e ceva profund
atît de pur încăt să merite cît de departe
sunt în stare să văd?! apoi
într-o zi
sau poate în mai multe zile
în suma lor nu mai contează care
am realizat că în relaţia asta e tatăl meu
şi dincolo de el sunt eu
minunăţia lucrurilor pe care nu le-am trăit împreună
dar dacă închid ochii
le simt
cu ce preţ?

Advertisements

11 Comments

  1. imi plac cuvintele tale asezate undeva intre decent si indecent. undeva intre amintiri de iubire si zbor de porumbei spre un cer cu promisiuni albastre

  2. semnul tau ma bucura mult, mai ales ca ai vazut tot ce era de vazut: “undeva intre decent si indecent. undeva intre amintiri de iubire si zbor de porumbei spre un cer cu promisiuni albastre”. cat de usor si simplu ai subliniat intregul! iti multumesc frumos! vreau sa cred ca tot ce scriu si mai ales traiesc, pentru ca altfel scrisul nu ar mai conta, deci vreau sa cred ca are un sens. si daca intr-un final, NU pentru mine, macar pentru ceilalti sau pentru cineva care va ajunge in final sa devina altcineva, asa cum a visat.

    1. mie nu mi-ar place sa fiu altcineva. imi place de mine asa cum sunt. mi-ar place in schimb sa musc mai mult din viata, sa o traiesc la maxim dar numai cu bune, deloc cu rele..

      1. poate ca m-am exprimat gresit. tocmai la acel altcineva care vrea sa muste mai mult din viata m-am referit, fara sa ii fie teama sa o traiasca la maxim, dar din pacate atunci cand traiesti la maxim, fara rele nu se poate., mai ales. oricum relele vin si atunci cand nu indraznesti mai mult, cu singura diferenta ca ti se par mai putin rele, desi e doar o iluzie. o iluzie pe care ne-au vandut-o cei in masura sa o faca si noi, am platit un pret scump pentru iluzia asta…aproape libertatea noastra, aceea de a trai la maxim sa musti in sensul bun al cuvantului, fara sa iti pese ce vine dupa. si stii de ce?! pentru ca daca am face toti asta, lumea asta ar arata altfel, poate mai buna si mai aproape de apoapele nostru. poate ne-am vedea unul pe altul cu acea dragoste inexistenta acum.

  3. Posibil, dar daca totusi teama e cea care naste raul?! eu cred ca lipsa de incredere in tine ca om, ca spirit, ca orice vrei tu, are ca rezultat teama. iar teama nu are nici prezent, nici trecut, nici viitor, ca nu e a noastra, e altora, ea exista indiferent de ce am fost, ce suntem si ce vom fi. in concluzie lipsa de incredere naste teama, teama naste motive, motivele nasc nenumarate explicatii de ce si pentru ce am facut, ca-s din trecut, din prezent sau pentru ca o sa se intample una sau alta maine, sau cat de curand, nu mai conteaza, raul e deja facut apoi, se inlantuie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s